ZRM Gesprekstechnieken

Effectief beoordelen en vragen stellen

  • TIM Academie is exclusieve opleidingsaanbieder namens de ontwikkelaars

Na de basistraining hebben deelnemers soms vragen over hoe ze de verschillende domeinen het beste kunnen beoordelen. Deze training helpt je om deze domeinen op een prettige manier uit te vragen bij de cliënt, die de belangrijkste informatiebron is. We onderzoeken kansen binnen introductie en vraagstelling op een interactieve manier. Na de training ontvang je uitgewerkte vraagstellingen die je in de praktijk kunt gebruiken.

Deze training wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6, en is een waardevolle aanvulling op de basistraining!

Trainingstraject

Voorbereiding

Je ontvangt ter voorbereiding literatuur per post of per e-mail.

Toets

Deze training wordt niet getoetst. Je ontvangt na deelname aan de training een certificaat.

Leerdoelen

De hulpverlener…

  • kan desgevraagd nut en noodzaak van de ZRM uitleggen aan zijn/haar doelgroep;
  • kent de verschillende opties om bij de introductie te overwegen;

  • heeft praktische tips en handvatten voor “gevoelige” domeinen;
  • kan aansluiten bij de hulpvrager en toch alle domeinen uitvragen.

Onderdelen van het programma

  • Op interactieve wijze kansen binnen introductie en vraagstelling onderzoeken
  • Uitwerking van vraagstellingen voor in de eigen praktijk

Duur

2 Uur. Deze training kan alleen in combinatie met de basistraining gevolgd worden.
De training wordt fysiek gegeven.

Kosten

Incompany (tot 15 personen) € 725,-

Vrijgesteld van b.t.w. en exclusief reiskosten.

Voor incompany verzoeken kun je mailen naar info@timacadmie.nl of het contactformulier invullen.

Accreditatie

De opleiding is SKJ geaccrediteerd met 3 SKJ punten

Docenten

Trainingen van TIM Academie onderscheiden zich doordat ze gegeven worden door collega hulpverleners. Doordat ze de doelgroep kennen, de werkprocessen en de samenwerkingsverbanden kunnen zij praktische voorbeelden geven die afgestemd zijn op jouw doelgroep.

TIM Academie werkt alleen met gecertificeerde trainers, er is nauw contact met de ontwikkelaars en het opleidingsaanbod kan gemakkelijk op maat worden uitgebreid.

Deze training wordt gegeven door Rianne Cornelisse.

Rianne is actief in de praktijk. Zij herkent en begrijpt casussen en situaties vanuit haar eigen ervaring en gebruikt deze ervaring ook in de trainingen.

Kwaliteit

  • Onze klanttevredenheid is een 9 gemiddeld!
  • De ingezette trainer is opgeleid door de ontwikkelaars.
  • Er kunnen per training voor de SKJ geregistreerde professional accreditatie punten toegekend worden.
  • TIM Academie is CRKBO geregistreerd opleider.

Inschrijven

Meer informatie of direct inschrijven? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Andere modules van deze training

Deel 1: Basistraining ZRM volwassen individu

De ‘ZRM Volwassen Individu’ is gebaseerd op de versie uit 2017 en biedt een methode om het functioneren van volwassenen op belangrijke levensdomeinen te beoordelen. Elk domein krijgt een score van 1 (acuut probleem) tot 5 (volledig zelfredzaam).

Deel 2: Basistraining ZRM jongeren

De ‘ZRM Jongeren’ richt zich op de zelfredzaamheid van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen invloed uitoefenen op hun functioneren en groeien in autonomie. In samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) hebben we de ZRM Jongeren ontwikkeld. Deze tool is gebaseerd op de ZRM voor volwassenen (2017), maar aangepast voor minderjarigen. Het gebruik van de ZRM Jongeren bereidt hen voor op zelfredzaamheid als volwassene.

Deel 3: Basistraining ZRM Huishoudens

De ‘ZRM Huishoudens’ is bedoeld voor particuliere meerpersoonshuishoudens. De matrix gaat over een leefverband van meerdere personen die zichzelf (trachten te) voorzien in de dagelijkse levensbehoeften. Dit leefverband kan verschillende vormen hebben: duurzaam samenwonen, gezinnen, en samengestelde huishoudens.

Deel 4: ZRM Gesprekstechnieken

Na de basistraining hebben deelnemers soms vragen over hoe ze de verschillende domeinen het beste kunnen beoordelen. Deze training helpt je om deze domeinen op een prettige manier uit te vragen bij de cliënt, die de belangrijkste informatiebron is. We onderzoeken kansen binnen introductie en vraagstelling op een interactieve manier. Na de training ontvang je uitgewerkte vraagstellingen die je in de praktijk kunt gebruiken.

Deel 5: ZRM & ARIJ Combineren

Naast het gebruik van de ZRM wordt vaak verwacht dat er een risico- en veiligheidstaxatie wordt uitgevoerd rondom kindveiligheid. Deze taxatie is bijvoorbeeld een stap in de Meldcode. Om minimale dossiervoering en efficiënte gespreksvoering te bevorderen, worden beide instrumenten met elkaar verbonden. Aan het einde van de training kun je werken met de ARIJ als taxatie-instrument en de kennis vanuit de ZRM optimaal benutten.

Deel 6: ZRM Implementatiedag

De ZRM volwassen individu is gelijk aan de ZRM die in 2017 is uitgegeven. Deze zelfredzaamheid-matrix geeft mogelijkheid tot het in kaart brengen van het functioneren van een volwassene op de belangrijke domeinen van het leven. Ieder domein krijgt zijn eigen score in de reikwijdte van 1 (acuut probleem) tot 5 (volledig zelfredzaam).

Recensies

dolf
dolf
25/06/2024
Via Tim Academie meerdere trainingen gevolgd. De meest recente trainingen waren de ZRM en de ARIJ-pro. Wat ik als erg prettig heb ervaren is de heldere manier van uitleg en het tempo. De trainer heeft verstand van zaken en weet een goede koppelingen naar de praktijk te maken. Ik kon Tim academie via mijn werkgever inzetten en een training gevolgd als werknemer van de gemeente Rotterdam (Sofie).